Goodfellas och Fjollsporter

Ett av mina stora intressen i livet är att laga mat, inte bara komma hem och svänga ihop något! Nej, jag uppskattar alla de fina delarna av kokkonsten, framförallt det ur-Italienska köket där man arbetar med små resurser och egentligen de enklaste råvaror, men ändå skapar underbara smaker!


Jag och några av mina närmaste vänner har startat en ny tradition sen en tid tillbaka, vi brukar träffas varje lördag och inhandla lite vin och öl för att sedan gå och köpa några fin fina råvaror som vi sedan förädlar till den högsta av kokkonster.


Förra veckan så stod hamburgare på programmet. När vi snackar att göra hamburgare så innebär inte det för oss att gå ner till Vivo och köpa ett par färdigfrysta köttbitar och en påse smaklösa hamburgerbröd från Korvbrödsbagarn, vi gör allt från grunden. Bakar brödet och låter det jäsa tills det säger att det är klart. Samma sak med färsen, hade jag haft en kötttkvarn så hade jag garanterat malt mitt kött själv!

Hur man än vrider och vänder på det hela så är mat som du tillverkat själv mycket godare än halvfabrikat eller köpemat.


Konceptet för oss är vi gör allt gemensamt, handlar, lagar och umgås under tiden. Om ni föreställer er scenen i Maffiabröder när dom sitter på kåken och lagar tomatsås genom att skiva vitlöken med rakblad så får ni en ganska bra bild av hur det ser ut när vi skapar gastronomiska mästerverk!


Ett av våra mer stående inslag brukar vara pasta, så vi tyckte att det vore en skoj grej att utvidga vår horisont genom att skita i att köpa nudlarna för att istället tillverka vår egen tagliatelle.

Redan när vi tog beslutet att nästkommande lördag så ska vi kavla ut vår egen pasta så blev vi alla lite till mans exalterade, det kändes som vi skulle pressa oss förbi våra tidigare gränser lite grann!

Döm till min och ja mina polares glädje när vi ungefär på onsdagen fick vissa förtecken om att helgen skulle bli hetare än Jessica Alba, vår redan högt uppbyggda förväntan eskalerade till något som närmast kan jämföras med, ja vad vet jag?


När man är i bra form och i bra sällskap så brukar det mesta lösa sig, det är och kommer alltid vara min livsfilosofi!


Nu så här i OS-tider så blir det lätt dom udda, lite fjolligare sporterna som jag brukar kolla på, bland mina personliga favoriter så hittar vi simhopp. Jag sätter oftast allt i relation till mig själv och så även i det här fallet, under mina bästa stunder så brukar jag kunna greja att remma fram till poolkanten och slå en framåtvolt. Inte allt för sällan så slutar det med ett ryggplask, men då brukar jag hävda att det var avsiktligt för att mörka att jag egentligen gjorde kanonkulan!

Dom här killarna och tjejerna som ställer sig på händerna på tian för att sedan dra ett par spinns innan dom ytterst graciöst skär vattenytan som en japansk mitsukniv, det impar faktiskt ganska fett på mig!

Sen att alla är halv eller hel Karl-Astrid är ju en annan femma.

Helt plötsligt drog jag mig till minnes en simhoppare för en 20 år sedan som hette Greg Louganis, han var jävligt överlägsen i konsten att ramla ner i vattnet på mest komplicerat snygga sätt. Han var förutom det, en kraftigt salt grabb när det kom till att hantera bakslag.

Under ett av sina circus stunts så hoppade han så högt upp ifrån betongavsatsen att han efter sin först volt slog pallet i just nämnda betongavsats, efter en något bångstyrigt blodig nerfärd fick han lite omplåstring och bandagering.

Sen klättrade han upp och körde ett par dyk till för att kamma hem guldet, inget jävla gnäll om att bryta där inte!

Det kan vara något för alla dessa bortförklarande silversvenskar att tänka på nästa gång de tycker någon varit dum mot dom.

För övrigt så kröp det fram så småningom att Greg inte bara de facto var bög utan till på köpet också var hiv-positiv, tough luck! Men även en vinnartyp kan ju slinta med dasen ibland!


Pastan? Just det! Vi stod och kavlade den jävla degen i en halvtimme innan den blev platt och fin, sen var det bara att skära upp den i långa fina pappardelle och peta ner dem i ungefär fem minuter i kokande, saltat vatten.

Den blev underbart god!


Kommentarer
Postat av: Roffe

Du och Haggan skulle nog komma bra överens i köket.

Ni skulle kunna rulla era köttbitar i pulvriserat,

halstrat fläskkross.

Dullidulla med en massa mystiska ostar som smaksättare.

Fillibrajsa med specialkryddor.



Ett par tre timmars matlagning, resuterar oftast i något så jävla gott, att man smäller i sig skiten på fem minuter.



Svår balansgång det där...

2008-08-24 @ 14:01:07
URL: http://lapproffe.blogg.se/
Postat av: Johnny Wilde

Fattar du inte att vi super under tiden vi lagar maten, Rolf?

2008-08-26 @ 08:45:42
URL: http://johnnywilde.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0